Ajankohtaista
Yhdistys
Mitä flamenco on?
Jäseneksi
Yhteystiedot
Esiintymiset
Esiintyvä ryhmä
Tilausesitykset
Omat näytökset
Opetus
Lukuvuosi 2017-2018
Ilmoittautuminen
Lukujärjestys
Tuntisisällöt
Tuntihinnat
Varusteet
Opettajat
Koulutussäännöt
Lyhytkurssit
Tulevat kurssit
Kurssiohjeet
Yhdistys mediassa
Tanssisali
Linkit
In English
Galleria
Ajanvarauskalenteri
Hallinta

Tuntisisällöt

Koreografiatunnit

(señoras, alkeet, alkeisjatko, alempi perustaso, ylempi perustaso, jatko-edistyneet)

Koreografiatunneilla tehdään koreografinen kokonaisuus, jonka kautta syvennetään flamencon lajien ja flamencotanssin rakenteen tuntemusta. Lisäksi harjoitellaan flamencon perustekniikkaa ja rytmiikkaa alla olevien tasokuvausten mukaisesti. Jatko-edistyneiden oppitunnin kesto on 60 minuuttia ja señoras-alkeistason 75 minuuttia. Perustasoilla oppituntien kesto on 90 minuuttia, johon on sisällytetty osittain myös tekniikkatunti.

Señoras: alkeet - alkeisjatko

Tunneilla tutustutaan flamencoon, flamencotanssin perustekniikkaan ja -rytmiikkaan sekä tehdään koreografiaa 4-jakoiseen rytmiin. Tunti on tarkoitettu aloittelijoille tai jo hieman flamencon perusteita tehneille harrastajille. Opetus mukautetaan oppilaiden tasoon.

Alempi perustaso

Tunneilla keskitytään 12-jakoisiin rytmeihin sekä vahvistetaan jalkojen perustekniikkaa ja koordinaatiota.

Ylempi perustaso

Tunneilla tavoitteena on vahvistaa rytmistä tarkkuutta, nopeutta ja vartalonkäyttöä sekä vahvistaa lajille ominaista ilmaisua.

Jatko-edistyneet

Tavoitteena on kehittää ja syventää lajille tyypillistä vartalonkäyttöä sekä vahvistaa persoonallista ilmaisutapaa ja omaa tanssijuutta. Tunnilla keskitytään koreografian valmistamiseen, joten tunnilla kävijöiden toivotaan osallistuvan useammalle kuin vain yhdelle viikkotunnille tekniikan vahvistamiseksi. Tunneille voi osallistua ainoastaan opettajan suosituksesta.

Flamencon paloja eli flamencon lajeja -tunti

Lukuvuoden aikana tutustutaan flamencon eri paloihin lyhyin koreografisin esimerkein. Tunneilla syvennytään yhteen tyylilajiin kerrallaan 7–8 kertaa peräkkäin, jonka jälkeen laji vaihtuu. Tunnilla ei valmisteta yhtä kokonaista koreografiaa. Flamencon paloja -tunnille on mahdollista osallistua joko koko lukuvuodeksi, jolloin maksu määräytyy kestoltaan 60 minuutin mittaisen viikkotunnin mukaan tai vain yhdelle jaksolle kerrallaan. Tällöin hinta määräytyy yhden palo-osuuden mukaan. Tuntia suositellaan alemmasta perustasosta alkaen.

Lukukauden 2017 - 2018 palot ovat seuraavat:

Palo 1: Sevillanas viuhkalla
Syksyn ensimmäisellä palo-osuudella kerrataan sevillanakset ja otetaan tanssiin mukaan myös viuhka.

Palo 2: Taranto
Taranto on nelijakoinen tanssi, jolla on omanlaisensa dramaattinen sävy. Sillä on oma rakenne, jossa hitaat letrat ja nopeat koputusosat vuorottelevat keskenään.

Palo 3: Garrotín
Garrotín on nelijakoinen puimalaulu. Tällä kevään ensimmäisellä palo-osuudella jatketaan välineen käyttöä, kun tanssiin otetaan mukaan hattu.

Palo 4: Petenera
Kevään viimeisellä palo-osuudella synkistellään 12-jakoisen peteneran tahtiin, joka on yksi flamencon melankolisimmista ja tunnevoimaisimmista lauluista.

Tekniikkatunnit

Tekniikkatuntien kesto on 60 minuuttia. Tunneilla harjoitellaan flamencon perustekniikkaa ja rytmiikkaa sekä tehdään koreografisia sarjoja. Tuntien tavoitteena on erityisesti vahvistaa ja syventää perustekniikan hallintaa. Lukuvuonna 2017-2018 järjestetään erillisenä tekniikkatuntina ainoastaan tekniikka 3 -ryhmä.

Rytmiikkatunti

Rytmiikkatunnin kesto on 60 minuuttia. Tunnilla tehdään erilaisia rytmisiä palmas- ja koputusharjoituksia sekä harjoitellaan tanssin säestämistä palmaksin.

Flamante

Tunti on esiintyvän ryhmän repertuaaritunti.

a