Ajankohtaista
Yhdistys
Mitä flamenco on?
Jäseneksi
Yhteystiedot
Esiintymiset
Esiintyvä ryhmä
Tilausesitykset
Omat näytökset
Opetus
Lukuvuosi 2018-2019
Ilmoittautuminen
Lukujärjestys
Tuntisisällöt
Tuntihinnat
Varusteet
Opettajat
Koulutussäännöt
Lyhytkurssit
Tulevat kurssit
Kurssiohjeet
Yhdistys mediassa
Tanssisali
Linkit
In English
Galleria
Ajanvarauskalenteri
Hallinta

Esiintyvä ryhmä

Jyväskylän Flamencoyhdistyksen esiintyvä ryhmä Flamante on toiminut jo useita vuosia. Ryhmä harjoittelee ammattimaisesti ja sillä on vankka esiintymiskokemus. Yhdistyksen omien näytösten ohella ryhmä ja/tai sen tanssijat ovat esiintynyt mm. Jyväskylän Kesässä sekä Helsingin ja Tampereen Flamencoviikoilla. Avoimien tapahtumien lisäksi ryhmä on esiintynyt lukuisissa yksityistilaisuuksissa. Helsinkiläinen flamencotanssija ja koreografi Erika Alajärvi valmisti Flamantelle tanssiteoksen Women in me, joka kantaesitettiin Huoneteatterilla toukokuussa 2014.

Esiintyvän ryhmän tanssijat ovat kaikki pitkän linjan flamencoharrastajia, jotka ovat opiskelleet flamencoa niin Espanjassa kuin Suomessakin. Viime vuosien ajan ryhmän jäsenet ovat määrätietoisesti kouluttautuneet suomalaisten flamencoammattilaisten ja espanjalaisten huippuopettajien johdolla.

Ryhmän ohjelmistossa on sekä perinteistä flamencotanssia että nykyflamencoa. Esitysten koreografiat ovat pääosin ryhmän omia, mutta mukana on myös muiden suomalaisten flamencokoreografien teoksia. Ohjelmisto rakentuu erilaisille flamencon tyylilajeille, ”paloille”, jotka liikkuvat tunneilmaisultaan melankoliasta voimaan ja surumielisyydestä riehakkaaseen iloon. Ryhmä pyrkii esityksissään tulkitsemaan flamencomusiikkia tavalla, joka ilmaisee tarkasti flamencon erilaisten lajien tunnelmaa. Ohjelmiston monipuolisuus mahdollistaakin hyvin moninaisten esitysten koostamisen.

Katso Flamanten videotallenne.

a